Murspisar och kakelugnar för bättre värme

by Peter Larsson on November 15, 2012

kalltIdag så återkommer många hus och villaägare till samma vanliga fråga, vad kommer uppvärmningskostnader att bli om det blir en lång kall vinter. Vi alla kan planera detta mycket bättre genom att elda med ved och använda oss av kakelugnar eller murspisar som ger hög effekt och kommer att
hjälpa till när det behövs.

Att ha en egen kakelugn eller murspis är också vackert och blir en del av hemmet. Vissa använder dem också till att koppla av på kvällen när man tittar på tv eller kanske kopplar av och läser en bok. Det är avkoppling och värme på hög nivå som bidrar till att man mår mycket bättre och det spar också på energi vilket är en stor fördel.

Om vi börjar titta på kakelugnar så är de väldigt vackra och ger bra med värme med hög verkningsgrad. Det finns många olika typer av kakelugnar och är en av de äldsta typerna som är populär på grund av sitt pris och effekt. Tänk bara på att du måste installera en kakelugn på ett riktigt sätt och att installationen måste vara godkänd av en sotare. Så klart så måste du även ha en skorsten på huset.

Murspisar skiljer sig ganska mycket eftersom de är uppbyggda för olika ändamål. Tillexempel så finns det murspisar som värmer upp huset samtidigt som det finns en kokplatta och ugn så att man göra riktigt härligt bröd och även laga ordning mat. Gillar man att laga mat så är murspisar det bästa valet och vad smakarinte bättre än vedugnsbakad bröd eller pizza som exempel. När det kommer till själva effekten så är också murspisar bra till att värma upp hus och villa. Det finns också murspisar med insatser som är mer moderna och passar in i ett modernt hem.

Man skall helt enkelt tänka igenom hur man skall värma upp sitt hem, och skall det vara till mer permanent uppvärmning så passar olika varianter av kakelugnar bra. De olika varianterna som finns gör det också möjligt att välja den ”möbel” som man gillar i ny eller gammalmodig design. Samma gäller vid murspisar så finns de modeller med de klassiska röda tegel som har ugn och spis för matlagning. De mer moderna är släta med insats och moderna, men passar mer för tillfällig uppvärmning. Så planera väl och du kommer att ha ett effektivt sätt att spara på både värme och energi.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: