Whisky – mitt favoritämne

by Peter Larsson on February 9, 2012

Här tänkte jag berätta lite kort om en whiskeyresa i Skottland som jag fick i födelsedagspresent av min kära kusin. Den berättelse handlar om när vi åkte till Stirling. På vår korta whiskyresa till Stirling (ungefär en timmas restid från vårt hotell), så stannade vi snabbt utanför Linlithgow Palace, May Queen of Scots födelseplats. Här får man verkligen en inblick i Skottlands fantastiska historia.

Under frihetskriget så ansågs Stirling Castle som en nyckelposition till Skottland och var konungens huvudbostad till tidigt 1600-tal. Det är utan tvekan Skottlands viktigaste slott, historiskt sett.

Vi stannade här ungefär en timma och man kunde gå runt och titta på de gamla byggnaderna, prova lite whisky och annat smått och gott. För vad hade en whiskyresa Skottland varit utan en god whiskey då och då?

Något som är mycket häftigt i närheten av Stirling för alla Monty Pyton fans är Doune Castle.
Väl framme vid Sterling Castle så var det dags för whiskyprovning. Jag testade i alfabetisk ordning och de blev följnade Glen Elgin, Glenesk, Glenfarclas, Glenfiddich, Glen Flagler, Glenglassaugh, Glengoyne samt Glen Grant. Jag måste säga att det var den gamla trotjänaren Glenfiddich som föll mig bäst i smaken.

Avslutningsvis så stannade vi vid Glengoyne Distillery, ett troligt bra stopp för vilken wiskeyresa I Skottland som helst. Namnet är taget från Glen Guin och det har funnits där I over 200 år. Om man summerar den här delen av resan så tycker jag faktiskt att en utav de bästa sakerna var helt enkelt att vandra i Skottland och dess vackra natur. Att bara gå att gå och strosa omkring eller vandra runt en vacker sjö i Skottland är nog bara det. Att stanna upp ett tag och ta ett djupt andetag och bara njuta. Det är Skottland.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: