Planering av uteservering

by Peter Larsson on February 13, 2013

matMånga av de firmor som planerar restauranginredningar, kombinerar en inneservering med snygga utemöbler. Vare sig man har en stor budget, eller inte, kan man mycket väl göra i ordning uteserveringen minst lika fint som inne.

De flesta restauranginredningar följer ett visst tema. Man riktar sig till en viss sorts gäster, och inreder restaurangen därefter. Har man mest lunchgäster planerar man på ett visst sätt. Om man specialiserar sig på romantiska middagar inreder man på ett annat sätt. Vissa restauranger har många barnfamiljer som gäster. Den mat man serverar bör också speglas i vilken restauranginredning man har. Det blir då en helhet, allt passar ihop och  man får en bra atmosfär.

All denna planering  kan, och bör, även inkludera uteserveringen. Det är sant att man ofta inte använder den mer än några få månader om året. Men eftersom sommaren är så kort, vill många utnyttja den så mycket som möjligt. Det är få som vill sitta inne om det finns ett alternativ utomhus. Speciellt om man har en trevlig utsikt runt restaurangen, eller ett spännande gatuliv.

Snygga utemöbler som är inbjudande att sitta på, och även bekväma, kan göra mycket för affärerna. Som med all annan inredning, om gästerna trivs så kommer de tillbaka eller rekommenderar stället till andra. Nu för tiden går de flesta på nätet för att läsa recensioner av olika ställen innan de åker på semester eller besöker en ort. Man bör därför göra allt man kan för att inkluderas på listan av restauranger som man inte bör missa.

För att kunna njuta lite längre av den ljusa årstiden kan man skydda gästerna mot vind och kyla. Det kan man göra genom att ställa i ordning en liten paviljon, gärna i trä. Det finns monterbara varianter om man inte har råd eller tillstånd att bygga en permanent struktur. Det går att få bara tak, eller både tak och väggar. Har man lite snyggare utemöbler vill man även helst skydda dem, så de inte blir förstörda. I tillägg till tak och väggar kan man installera en liten värmare. Det är fantastiskt vilken skillnad det gör på en kylig dag.

För enhetliga restauranginredningar kan man försöka kombinera samma stil inne som ute. Det är inte alltid möjligt att ha samma bord och stolar, men man kan alltid hitta snygga utemöbler som matchar resten av lokalen. Man vill ju inte bara servera mat, utan en känsla av välbehag och trivsel.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: