Asiatisk restaurang

by Peter Larsson on November 10, 2011

Om man letar efter något nytt att testa på i en restaurang så kan det vara mycket värt att testa på asiatisk mat. Det flesta känner ju till Thai mat och Kinesisk mat men det finns som bekant fler länder i Asien och många av dem har mycket god mat. Det finns flera asiatiska restauranger i Stockholm som kan ge dig ett nytt synsätt på asiatisk mat och asiatisk restaurang.

Japansk mat är en mycket annorlunda från kinesisk mat, som många är vana att äta. Kinesisk och annan asiatisk mat i Sverige och Europa är anpassad efter våra smaklökar och skiljer sig rätt så mycket från hur maten smaker i Asien om man äter på en lokal restaurang. Japansk mat i Sverige är betydligt mer lik hur maten smakar i asien och Japan och det roliga är att köken ofta visar öppet när de lagar maten. Kocken står framför dig och du kan se precis vad maten görs av! Japansk mat är mycket annat än bara sushi och jag kan varmt rekommendera Japansk mat nästa gång du besöker en asiatisk restaurang Stockholm.

Thaimat är som bekant väldigt stort i Sverige och många svenskar åker på besök till Thailand varje år. De flesta håller dock till på turistanpassade restauranger där maten både är ganska så dyr och återigen anpassad efter våra smaklökar.  Nästa gång du åker till Thailand kan jag rekommendera dig att ta dig lite utanför smeten och gå till någon Thailändsk restaurang.  Testa att beställa in 5-6 maträtter till priset av 1 maträtt i de turisttäta restaurangerna men få mycket mer smak.

Vietnamesk mat har ofta färsk sallad och örter i sig så maten är över lag mycket nyttig. Ofta får man dippsåser till de olika maträtterna som sätter pricket över i:et. Något annat som är stort i Vietnam är skaldjur, så det är något du bör testa nästa gång du är på en asiatisk restaurang i Stockholm.
Nästa på listan är Koreansk mat så har utvecklats under många år. Den finns ingen direkt typisk koreansk mat utan varje provins har lite egna maträtter och de bästa av dessa ha sedan blivit nationalrätter i hela landet. Om du letar efter något totalt annorlunda när du ska till en asiatisk restaurang Stockholm så bör du välja Koreansk mat.

Stockholm är hem till flera olika asiatiska restauranger och det är värt att testa något annat än bara vanliga kinesisk eller thai mat. Så om du vill testa på något nytt, välkommen till Stockholm och det stora utbudet av asiatisk restauranger.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: