Italien – ett land för äventyr!

by Peter Larsson on February 13, 2012

Jag måste bara få berätta om min senaste resa till Italien, det gyllene landet i söder eller kanske mer känt som ”stöveln”. Jag har åkt på många vandringsresor med gänget, runt om i olika länder, Italien, Frankrike, Österrike och så vidare. Jag måste dock säga att få vara i Italien har varit det som jag längtat efter mest.

Vi satte och ned en fredagskväll och pratade om olika vandringsresor Italien och hur vi skulle ta oss dit, tågluffa ned, ta den gamla bilen eller vara miljöbovar och flyga! Någon tog upp förslaget att vi borde ta och cykla ned dit, men det skulle kräva månader av tid och ingen kan vara ledig så länge.

Så vi gjorde en kompromiss: vi tog bilen och tog med cyklarna ned , så bila ned men cykla i italien. Min gamla cykel hade blivit stulen (bor i ett ganska dåligt område) och var därför tvungen att köpa en ny, så tömde det sista jag hade i sparbössan och gick o köpte mig en sprillans ny mountainbike. Eller sprillans ny var det faktiskt inte, den var snarare begagnad men det funkar lika bra ändå! Det är inte någon galamiddag man ska cykla till utan vi ska faktiskt utöva vandring italien och snurra runt och cykla i Italien. Vilken del av Italien vi ska till har vi inte bestämt ännu men det blir någon av de norra delarna med alla bergen. Det hade faktiskt varit häftigt att åka ned till Sicilien dit faktiskt en del åker för att vandra men jag vet inte riktigt om vi får tid för det. Det är några saker man måste tänka på när man ska ut på vandringsresor italien och det är att ta med sig en bra packning, inte för tung. Vi som ska övernatta ute måste även ta med oss tält, kokredskap så vi kan göra mat och diverse annat.

Andra viktiga saker är sunscreen, myggmedel, förstahjälpen låda och ett par bra solglasögon då solen kan bli ganska stark och det skadar i längden ögonen. Det är smidigt att ta sig till Italien eftersom att landet ingår i EU och mina vänner som varit på vandring Italien tycker att det är bland de bästa dom gjort i vandringsväg. Jag ska berätta om en liten läskig historia som hände oss när vi vistades i Österrike men som ändå fick ett bra slut: Vi var ute och gick i en väldigt tät dimma, man kunde knappt se 2 meter framåt, Per som var med oss ropade plötsligt ”varg” och det visade sig vara en varg som stod o blängde med sina mörka ögon. MEN det var det inte alls, utan det var bara en synvilla.

Så tokigt det kan bli när man är på vandringsresa i dimma. Nej, nu ska jag ta o börja packa så vi kan dra på nästa resa, då ska vi vandra i Skottland, något jag har sett fram emot ett bra tag nu!

Click here to submit your review.


Submit your review
* Required Field

Feb 26, 2012 by Erik

Tack för en bra blogg! Roligt med så många olika inlägg!


Baeredygtigudvikling - Bara jag är tydlig , USA 5.0 5.0 1 1 Tack för en bra blogg! Roligt med så många olika inlägg!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: