När man väljer ett hotell i Linköping

by Peter Larsson on February 28, 2012

När man ska bo på ett hotell utomlands inom Sverige eller t.o.m. i min hemstad Linköping så bör man fundera över vad man vill ha för slags hotell. Vill man vara nära till flygplatsen, restauranger, shopping eller något annat. Detta beror helt varför man besöker Linköping eller vilken stad det nu än är. Jag ska bara nämna hotell Linköping lite snabbt och sedan gå över till att prata om hotell i allmänhet. I Linköping finns det cirka 20-30 hotell, hit kommer det en del turister och även en hel del som är här på business. Flera hotell i Linköping ligger centralt i stan nära till shopping, Domkyrkan, restauranger men det finns även en del i utkanten.

Stans shopping finns i de olika galleriorna vid storgatan/drottninggatan upp mot Ågatan och även på stora torget. Runt omkring stora torget ligger det flera hotell. På sommaren är det många stora uteserveringar på stora torget och det kan vara roligt att bo i närheten när du ska bo på ett hotell Linköping.

När man väljer ett hotell kan det vara bra att titta på vad tidigare gäster tycker om hotell och vad de har gjort där. Man kan ofta på olika hemsidor, t.ex Tripadvisor läsa om olika hotell Linköping samt även titta på andra recensioner såsom på Rejta, Google Places o.s.v.

Om man ska bo på ett hotell under en kortare tid, man kanske bara stannar över natten så har man såklart andra preferenser än om man ska stanna en eller två veckor. Om det är en stor stad och man bara stannar över en natt så är det bra om man har en närhet till E4:an, Linköpings resecentrum eller Linköping Airport. Om du dessutom ska medverka på en konferens i Linköping, vilket det finns stora möjligehter till, så bör du välja ett hotell som ligger i anslutning till just tågstationen eller flygplatsen.

Vad som finns på hotellrummet är också något man bör titta på när man väljer hotell. Efter en lång dag av sightseeing så kanske man vill ha tillgång till en bastu, en pool eller möjlighet att titta på en bra film i sköna sängar. Finns det tillgång till internet genom WiFi eller på något annat sätt är också bra att kolla upp när man ska välja hotell i Linköping eller någon annanstans. Finns det kylskåp, ingår roomservice och annat? Om man har små barn kanske man behöver någon form av extrasängar.

Så efter att du har tittat på läge, pris och vad hotellet har att erbjuda kan en extra grej att kolla var hur många stjärnor ett hotell har. Allt med 3 stjärnor eller fler brukar vara bra standard men i Sverige behöver man aldrig oroa sig för att det ska vara riktigt dålig standard.

Hoppas att denna guide har fått dig att veta lite mer om hotell i Linköping samt hur man kan välja ett hotell oavsett var i världen man befinner sig!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: