Hur man inreder ett hotell

Hotell

Hur man inreder ett hotell

inredningNär man talar om hotell så tänker man nästan alltid hur hotellet upplevs i kundens ögon och hur denne känner sig. Men det mycket som ligger bakom den bekvämligheten och att inreda ett hotell är inget som man talar om varje dag, men det skall vi titta närmare på idag.

I hotellvärlden om hotellet är gammalt eller nytt så slits allting ganska hårt och att byta ut saker är en del av vardagen. Många hotell har egen personal som servar och lagar saker som är trasiga, och vissa köper även tjänsten från olika företag.

Hotellinredning kan oftast ett hotell få hjälp med eller så gör man det själv. I ett hotell så skall det finnas många saker, och börjar man med rummen så skall det finnas säng i olika storlekar och mycket annat som är hotellanpassat. Du vet säkert när du har varit på ett hotell att de har en speciell tv som är anpassad för hotell och ibland även en inredning som är speciellt anpassad för hotell. Hotellinredning kan normalt inte köpas hos de vanliga återförsäljarna utan köpes av speciella leverantörer som inriktar sig på just hotell och liknande tjänsteföretag.

Vad är det mer som ett vanligt hotellrum brukar ha då, jo papperskorgar och även små kassaskåp, extra sängar, hårtork som är ansluten direkt i väggen med en brytare och vissa har även strykjärn och ett strykbord. De flesta rum har även ett kylskåp och en central luftkonditionering som man kan reglera hur mycket temperaturen skall vara i rummet.

Om hotellet är stort och har balkong med mera så skall det också stå papperskorgar lite här och var, annars blir det lätt att de besökande hotellgästerna kastar papper lite överallt. En liten detalj som du säkert känner till är de speciella små tvålarna som brukar ligga i alla hotellrum vid ankomst och bytes ut varje dag.

Hotellinredning är ganska mycket att tänka på och många tar hjälp med själva inredning från vissa företag som inreder och även bygger de speciella lösningarna som krävs för verksamheten.  Om vi kommer ner till receptionen så är det första intrycket som hotellgästerna får av hotellet och är viktigt. Här så brukar det vara en disk och när man kommer in så ser man nästan direkt vad hotellet är för typ med enkel eller mer lyxig inredning. På vissa platser står det även skoputsmaskiner men det som finns på alla hotell är receptionsklockor, bordsskyltar, tidningsställ, askkoppar och mycket mer.

Om ni skall förnya eller öppna ett nytt hotell så är hotellinredning något man kan göra själv eller så tar man hjälp av ett företag som inriktar sig på tjänsteföretag, och det finns många att välja på.