Kiropraktor Göteborg

by Peter Larsson on December 28, 2011

När man har ryggbesvär är det kanon att ha en bra kiropraktor i närheten.

Syftet med en kiropraktor är att återställa normal funktion i ryggraden. Behandlingen utförs främst med händerna och ordet kommer från de grekiska orden chiro och praktos.

Syftet med kiropraktisk behandling är att ge normal funktion i muskler, leder och i nervsystemet. Den främsta behandlingsmetoden kallas kiropraktisk justering och det är olika handgrepp för att mobilisera ett område eller en led. Man försöker på så sätt återställa ledfunktionen.  Kiropraktik kan jämföras med massage och sjukgymnastik på så sätt att metoderna behandlingen främst utförs med händerna. Hur många behandlingar man behöver beror på vilka problem man har och hur länge man haft dem.

När jag skulle hitta en kiropraktor Göteborg så slogs jag av hur många det finns. Priserna hos de olika verkar vara ganska så lika och standarden densamma. Jag hade fått ont i nedre ryggen efter att ha utövat olika sporter i många år, däribland klättring. Efter att ha testat medicin så började jag fundera på att gå till en  kiropraktor i Göteborg istället. Jag har ännu inte bestämt mig hur jag ska göra men det verkar lovande.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: