Viktiga verktyg

by Peter Larsson on June 8, 2013

I dagens tid så är det mesta digitaliserat och det har många fördelar som att vi får mer saker gjorda mycket snabbare. Det kan jämföras med tillexempel att vi använder den digitala världen som när vi är på internet för att hitta information snabbt, och på samma sätt fungerar det inom värme och ventilation med hjälp av ett i-verk. Det kanske låter lite konstigt för många som inte är insatt i ämnet, men sanningen är att det är mer komplicerat än många tror och det gäller då att ha full kontroll på läget. Värme är en av det mest kostsammaste sakerna idag för hus och lägenheter, så om allt inte fungerar som det skall där så kommer kostnaderna att vara mycket högre än de bör vara.

Med hjälp av ett så kallat i-verk som är ansluten till anläggningen så kan man på så sätt ha full kontroll, med att läsa av alla världen i realtid. Det innebär att man inte behöver vara direkt på plats, det går utan hur bra som helst att göra genom att man har ett program som läser av alla världen, och allt visas direkt på skärmen. Med i-verk ansluten till anläggningen som då finns av olika fabrikat så har man då alla världen direkt på datorn och man kan då även logga och se hur vatten och värme på olika temperaturpunkter fungerar. Det är ett perfekt verktyg när man skall tillexempel felsöka efter ett problem som man har fått, och det kan vara en motor som inte fungerar som den skall eller så är det kanske en värmeväxlare som börjar bli smutsig, vilket gör att på eftermiddagen när alla kommer hem efter sitt arbete och använder mycket vatten så räcker inte kraften till, och spjället öppnar till 100%.

Livet och arbetet blir därför så mycket enklare med ett i-verk som finns i olika modeller och fabrikat, där de alla har sina egna lösningar i hur i-verk till deras datorisering fungerar. Det går också om man redan har byggt en ny anläggning att ansluta i-verk till denna, och även genom adaptrar tala med annat fabrikat. Så än vilken situation som ni är i så finns det alltid en lösning så att eran anläggning med hjälp av i-verk kommer att bli modernt på bästa sätt. Med hjälp av i-verk så blir allt mycket mer lättarbetat men tänk på ändå att anläggningen måste besökas veckovis för att kontrolleras så att det inte finns läckor etc.  I nästa del kommer vi att skriva en hel del om flödesmätare och värmemätare

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: