Renovering av hus och fasad

Bostad

Renovering av hus och fasad

fasadputs-behovsDet är ett stort arbete att renovera ett hus. Mycket kan man göra själv, men när det kommer till mur och puts i Stockholm är det ofta lättare att hyra in någon professionell firma.

Det finns många firmor Mur och Puts i Stockholm. Ibland kan man tycka att det är svårt att veta vilken man ska välja. Till att börja med kan man fråga runt i området där man bor. Om någon nyligen har gjort en renovering av fasaden kan man fråga vem de anlitat. Det är ofta bättre när någon rekommenderar en hantverkare, även om det inte är en full garanti.

Man kan också fråga de olika firmor som arbetar med mur och puts i Stockholm hur mycket det skulle kosta med arbetet. De flesta gör en gratis värdering, men ibland begär man en offertavgift. Det är alltså bäst att fråga innan man ber om en offert.

Granska offerten noga och se vad som är inkluderat. Har de egna maskiner och byggställningar, eller måste dessa hyras in? Vilken typ av material eller färg är inkluderad? Man kan alltid ifrågasätta och diskutera det pris man fått. Ibland kan man få lägre pris om firman har en arbetssvacka just då. Det är även viktigt att se hur lång tid arbetet kommer att ta och vad som händer om de håller på längre.

Om man får betala för en offertavgift brukar den komma på den avslutande räkningen. Man kanske kan få lite rabatt på andra tjänster för att kompensera för denna utgift. Det finns alltid många variablar när man utför en fasadputs. Beroende på underlaget och vilket skick fasaden är i kan man välja olika sorts puts och metod. Ibland behöver man inte åtgärda hela fasaden, det kan räcka med de delar där putsen släppt.

Eftersom det kan skada byggnaden om inte putsen sitter ordentligt bör man göra en ordentlig evaluering regelbundet.  De firmor som arbetar med mur och puts i Stockholm kan utföra en kontroll. Man ser om det finns fuktsprickor eller om problemet går djupare än så. Om det är sättningar i huset som förorsakar att putsen släpper kan man behöva göra en omfattande renovering innan man tar itu med fasadputsen.

När fasadputsen utförs på rätt sätt kan den hålla länge, gärna upp till 30 år. Om man bor i ett område med stora föroreningar kan man dock behöva tvätta av den med jämna mellanrum, speciellt om man väljer vit puts.