Boknings- och anmälningsformulär

by Peter Larsson on November 23, 2011

Vad är skillnaden mellan ett bokningsformulär och ett anmälningsformulär? Ett bokningsformulär använder man just till att boka in en tid eller ett datum när man ska boka en tvättstuga, en hyreskanot eller kanske en fjällstuga.Kanske ska du ut och resa och måste boka ett tid för ett pass hos Polisen, då måste du använda ett bokningsformulär.

Ett anmälningsformulär handlar mer om att anmäla sig till en aktivitet så som en konferens, ett seminarium eller något i den stilen. Ett bra exempel skulle kunna vara att man anmäler sig som frivillig brandman. Då måste du fylla i ett anmälningsformulär som sedan processas av någon anställd på brandskyddsmyndigheten.  En utav de vanligaste anmälningsformulären är faktiskt till korpidrott som där korpfotboll är det absolut vanligaste aktiviteten.

Man märker ganska snabbt att skillnaden dras när det handlar om att anmäla sig till en aktivitet eller event, då handlar det om en anmälning medan när man ska boka en pryl eller resa t.ex. så handlar det om ett bokningsformulär.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: