Viktiga mc kläder

by Peter Larsson on March 5, 2012

En av de säkerhetsasppekterna gällande motorcyckelkörning är mc kläder. Din utrustning är allt. Även om din mc utrustning kan vara otymplig och obekväm så är det också den som kommer att skydda dig vid en olycka. Tänk dig att ramla av mc:n i 60 km/h och du endast bär shorts och t-shirt! Vid det senarieot så¨är det lätt att förstå varför du måste ha rätt mc kläder när du är ut och kör motorcyckel! Om vi går från topp till tå, här kommer några av de viktigaste mc kläder:

Hjälm
Ja, det är väl egentligen onödigt att ens nämna. Du måste bära hjälm. För polisen och för din egen skull. Köp en godkänd hjälm för att att öka chanson att klara sig vid en eventuell olycka.

Jacka
De finns många olika jackor när man tittar på mc-kläder. Allt från de tjockare som är anpassade för lite kyliga väder till tunnare läderjackor för sommaren. Investera lite mer i en jacka så kan du dessutom få en riktigt snygg!

Handskar
Det är en männsklig reflex att ta emot med händer när man ramlar. Du är itne befriad från männskliga reflexer när du kör mc. Se till att skydda dina händer när du kör motorcyckel!

Byxor
De är enkla att “glömma” hemma men ack så viktiga! Kör du en supersport mc så är de en utav de viktigaste bland alla mc-kläder. Om du ligger lågt i kurvorna så vill du hellre att hårdplats tar emot en ditt eget skinn.

Stövlar
Mc-stövlar är ett måste. Jag vet inte hur många gånger man har bränt så på avgasröret eller smutsat ner sina nya vita sneakers.

 

MC Kläder

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: