Vad krävs för att få en bra mur och fina fönster?

by Peter Larsson on February 26, 2013

Det kan finnas olika anledningar till varför man behöver en murare. Skorstensmurning, fasadmurning eller yttervägsmurning, bara för att nämna några. Vissa firmor har specialiserat sig på en sorts murning, men det vanliga är att man kan utföra de flesta sorts murningsarbeten.

murning i stockholm

Murning i Stockholm beror mycket på vädret, i alla fall utomhusmurning. Om det är för kallt eller regnigt kan det vara svårt att mura. Det blir lätt smutsigt och det kan uppstå utfällningar på fasaden. Men det är heller inte bra med allt för varmt väder. Om solen ligger på en söderfasad, till exempel, blir inte resultatet av murningen bra. För att förhindra dessa problem använder många murare ett väderskydd. Det ligger i allas intressen att arbetet blir snabbt och ordentligt utfört.

Man kan också behöva anlita en murare för fönsterbyte i Stockholm. Vanligtvis måste man bryta sönder väggen något när man byter fönster. För att det ska bli snyggt efteråt är det viktigt att mura ordentligt. Många ytterväggar har även puts. En duktig murare kan renovera området runt fönstret utan att behöva lägga ny puts på hela huset.

Det kan verkligen löna sig med fönsterbyten, kostnaderna för uppvärmning kan bli ganska höga annars. När fönster är ordentligt insatta sluter det tätt runt ramen och man slipper drag inomhus. Eftersom man kan tillämpa lagen om rotavdrag för fönsterbyte i Stockholm, blir det ännu lönsammare. Man kan dra av upp till 50% av kostnaderna på deklarationen.

Det har blivit vanligt att öppna upp skorstenar och mura en öppen spis. Dels är det mysigt, men man kan även spara pengar på uppvärmning. Detta är en vanlig anledning till att man anlitar en murare idag. Badrumsrenovering ligger också högt på listan. Fler och fler sätter in bubbelbadkar hemma, det är ett jobb för en murare.

När man behöver murning i Stockholm är det bäst att skriva ner vad man behöver och hur mycket man är villig att betala. Många bostadsrättsföreningar har en budget och en kostnadsgräns, likaså privatpersoner. Ju mer specifik man är när man ber om en offert, desto lättare är det att se vilken murningsfirma som erbjuder det bästa alternativet.

Det är bra att be om referenser innan man bestämmer sig för en murare. En seriös murarfirma ger gärna kontaktuppgifter till nöjda kunder som man kan ringa upp. Man kan kontakta de kunder där firman utfört något liknande till det man är intresserad av. Murning i Stockholm är inte svårt, det finns ett stort urval av murare.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: