Trappor av trä inomhus

by Peter Larsson on August 4, 2014

Traditionellt använder man mycket trä i Sverige när man bygger och inreder hus. Det finns flera vackra träslag att välja på, och det blir både snyggt och hållbart. Trappor, möbler, golvet- man kan använda trä för det mesta. Eftersom det är något man hållit på med i flera generationer finns det många hantverkare och företag idag som verkligen vet vad de håller på med.

MU286-trappor av träTrappor av trä inomhus ger ett varmt och ombonat intryck. Man kan, till exempel, beställa trappor i ek från Mora. Detta är inte standard för trappor när man bygger hus, utan man får vanligtvis betala ganska mycket i mellanskillnad för att kunna få detta träslag. Men många tycker att det är värt allt detta.

Trappor i ek från Mora har ett alldeles speciellt mönster och färgskala. Man kan se att det är ett så kallat finare träslag. Trappor av trä inomhus är mycket mer än bara ett sätt att förflytta sig mellan olika rum i hemmet. Det är en dekoration och viktig del av strukturen. Ibland ser man trappor som står centralt, de är inte bortgömda i något hörn. Då är det ännu viktigare att ha något riktigt fint, som trappor i ek från Mora.

När man sätter upp trappor av trä inomhus är det vanligt att man måste vrida trappen. Ofta är det i form av ett l eller u. Här gäller det att ha skickliga tillverkare för att inte skarvar och annat ska glipa. Genom att välja bra trappor i ek från Mora kommer man att få en trappa med kvalitet, oavsett hur den slingrar sig upp till nästa våning.

Många trappor används inte bara för att gå i. Man ser ofta små högar av saker som ligger på ett lägre trappsteg. Nästa gång någon går upp till övervåningen så tar de helt enkelt med sig sakerna, och lägger dem på plats. Det samma när man går ner. Vanlgtvis är det bara barnen som alltid springer upp och ner i trappor, så vida de inte åker på ledstången. Därför vill man ha en stadig trappa som tål lite extra, i alla fall om man har barn i huset.

Det är mycket vackert med trä som inredningsmaterial. Det är levande och utstrålar värme och trivsel. Man kan gärna kombinera flera olika träslag i samma rum, eller till och med samma konstruktion som en trappa. Det ger härliga effekter och blir mycket snyggt.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: