Att hjälpa till när det behövs

by Peter Larsson on May 3, 2014

Ibland läser man om stora bilolyckor med många skadade. Alla gör sitt för att hjälpa till, men om man inte har tränats i förväg är det egentligen inte så mycket hjälp man kan ge. Det tar inte många timmar att gå en kurs i första hjälp och HLR, men det kan göra stor skillnad vid en olycka.

MU247-hjärtaDet är sällan, om ens någonsin, som man hamnar i en liknande situation. Men det räcker med att en person på jobbet, eller i familjen, skulle bli sjuk när man är närvarande för att det ska löna sig att kunna något. Philips hjärtstartare HS1 har nu en självklar plats på många arbetsplatser. Man går också för information om hjärtstartare defibrillator-hjartstartare.se för att lära sig lite mer om vad som egentligen händer i kroppen.

Vanligtvis säger man att hjärtat stannar, men det är inte helt korrekt. Det är ett elektriskt kaos inne i hjärtat, och man behöver ofta ögonblicklig hjälp för att överleva. Med en Philips hjärtstartare HS1 ger man en stöt som får hjärtat att börja pumpa blod igen. Med information om hjärtstartare defibrillator-hjartstartare.se kan man också lära sig lite om vilka olika modeller som finns tillgängliga på marknaden. De har speciella funktioner, men principen är den samma. Hjärtat behöver komma igång så fort som möjligt.

Hjärtstopp är ganska vanligt i Sverige, man beräknar att runt 10 000 människor drabbas varje år. Med fem procent överlevande är det inte en så bra prognos. Tyvärr hade många av dessa personer inte behövt dö, om bara det hade funnits en Philips hjärtstartare HS1, eller liknande, i närheten. Om man kan ge hjärtat den stöt, eller hjälp, som det behöver inom tre minuter så har man redan en mycket större chans att klara sig bra. Det låter som en kort tid, men som information om hjärtstartare defibrillator-hjartstartare.se visar så räcker det.

Förutom döden finns det mycket annat som kan hända vid hjärtstopp. Har man en Philips hjärtstartare HS1, eller liknande utrustning, kan man också förhindra obotliga skador. Faktum är att man klarar sig vid ett hjärtstopp i ganska många minuter innan man dör, men syrebristen i hjärnan kan förorsaka skador om man inte får hjälp snabbare. På sajten med information om hjärtstartare defibrillator-hjartstartare.se uppmanar man därför svenska folket att investera i en hjärtstartare och rädda liv. Det tar inte så mycket att förbereda sig, men kan göra en enorm skillnad för de man har i närheten.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: