Allt fler trivs på inglasade balkonger

Allmänt

Allt fler trivs på inglasade balkonger

506-6-1-trivsel-inglasad-balkong

Det är inte alla lägenheter som har en balkong, men de som är utan säljer inte alls lika bra som de andra. Så gott som alla vill ha en möjlighet att komma ut, även om balkongen är väldigt liten. Detta är också en av anledningarna till att de flesta inkluderar balkonger i sina byggen och att de moderna lägenheterna har riktigt stora sådana. Att kunna njuta av de få dagar då det är vackert väder och sol är ett måste när du bor i ett så kallt land som Sverige.

Men eftersom säsongen är så kort och opålitlig så kan det behövas något lite extra. För även en sommar kan vara kall och regnig, eller så är det blåsten som gör det svårt att sitta ute och fika. Det där lilla extra är att glasa in balkongen eller uteplatsen. Med något så enkelt som glas kan du förlänga säsongen med flera veckor, både höst och vår. Och om du väljer starkare glas så kan du nästan sitta där ute året om.

Det så användbara glaset

Glas är ett bra material av flera olika orsaker. Dels är det hållbart, för det är naturligtvis fråga om härdat, starkt glas. Sedan är det också lätt att hålla rent, du kan få en större yta utan några fogar eller förlängningar. Att det sedan är så snyggt gör det ännu mer användbart i flera olika rum och inredningsdetaljer. Ett flertal glaspaneler till köket.

Just i köket blir det ju så lätt smuts och stänk på väggen. Kakel är snyggt och bra, men plattorna är så små. Med glas så slipper du skrubba fogarna utan du torkar bara av glaset så är det färdigt. En del sätter in vackra bilder bakom eller väljer olika färger. Men framför allt så är det hygieniskt och lättsamt.

Men glas är också användbart i trappor och runt uteplatser. Med ett glasräcke så ramar du in eller skyddar hela familjen men har ändå utsikt och en känsla av rymd. Det spärrar av en viss yta utan att skymma sikten så att säga. Detta ger huset en känsla av luftighet och ljus som vanliga räcken av trä inte gör. Glashem hjälper dig med ett stilrent glasräcke utan stolpar eller en annan glasprodukt du alltid drömt om.

Njuta av sommaren fullt ut

Med balkonger så är det inte bara en fråga om att det ska vara snyggt utan framför allt så är det praktiskt. Ute på balkongen kan du ha dina blommor och örter, en del odlar till och med tomater och andra grönsaker. Du har säkert ett par sköna stolar och ett bord, och tillbringar många ljumma kvällar med att umgås där ute. Eller helt enkelt slappna av efter en lång dag på kontoret. En del läser läxorna på balkongen, handarbetar eller surfar runt med sin platta.

Med andra ord så blir balkongen ett extra rum, och gärna en stor favorit. För att det ska bli lättare att kunna ha denna tillflyktsort och verkligen kunna njuta av sommaren fullt ut så är inglasning en mycket bra ide’. Om det är vackert väder kan du bara öppna upp och släppa in luften. Men eftersom det ganska ofta är lite kyligt och blåsigt så har du det bästa av allting genom att sitta där varm och trygg. Upsala Nya Tidning skriver här om hur många trivs på inglasade balkonger.

Friends at Dinner Party

Skapa din alldeles egna lilla oas

Poängen med en uteplats eller balkong är ofta att hela familjen ska ha någonstans att samlas och ta det lugnt. Du mår bra av att vara ute i friska luften och i närheten av naturen. Det ger en alldeles speciell känsla av lugn, även om du kanske inte tänker på det direkt. Därför kan det också löna sig att lägga ner lite extra omtanke på denna del av hemmet. Göteborgs-Posten rapporterar i en artikel om de bästa tipsen för uteplatsen.

Bland annat ska du välja dina möbler noga. Ta dig tid att provsitta dem och tänk efter hur du allra mest använder din uteplats. Om du gärna sitter och läser eller solar så kan det vara bra att satsa på sköna vilstolar. Men om det mest är en plats där du äter middag med familj och vänner, ju fler desto roligare, så är ett rejält bord och sittplatser en prioritet.

Men en satsning på din uteplats kan också inkludera ett glasräcke eller en total inglasning. Något som gör det lättare för dig att njuta av detta extra rum ännu mer och som gör det riktigt snyggt och inbjudande. Detta är en form av investering eftersom det ger dig bra många år med full tillgång till natur och frisk luft. Utan att hatten blåser av eller det regnar i kaffet. Så lägg ner lite extra på din balkong och ha det sedan riktigt skönt där ute.